default logo

Χαιρετισμός

Φίλες και Φίλοι,

Η Παιανία και τα Γλυκά Νερά – τα Γλυκά Νερά και η Παιανία ξεκίνησαν πριν από 3μισι χρόνια περίπου την κοινή τους αυτοδιοικητική διαδρομή, που οφείλει και πρέπει να είναι διαδρομή μόνον επιτυχιών και συνεχούς ανανεωμένης δημοτικής ανάπτυξης.

Η Ελλάδα αλλάζει και μαζί της αλλάζει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσοι θα διοικούν τους Δήμους από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ σκληρότερα για την επίτευξη των στόχων τους. Το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί απαιτεί πλέον αυξημένη κατάρτιση, αυξημένες γνώσεις, μα πέρα και πάνω από όλα επιστημονική προσέγγιση των πραγμάτων. Αιρετοί και πολίτες θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Οι ιδέες πρέπει να είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα σχέση με την κοινωνία και τους πολίτες, μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, πέρα από «παλαιοκομματικές» νοοτροπίες και πρακτικές. Το καθήκον απέναντι στο Δήμο και την πατρίδα πρέπει να κινητοποιεί τις προσπάθειες μας. Η χώρα έχει ανάγκη από νέες δομές, καινοτόμες προτάσεις, νέα νοοτροπία και μαζική συμμετοχή.

Διαφάνεια, Λογοδοσία, Αξιοκρατία παντού!

Οι νέοι είμαστε άφθαρτοι και δρόμος μας, είναι ο δρόμος που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Λέμε την αλήθεια και πράττουμε γι΄ αυτήν! Άλλωστε δεν έχουμε σε κανέναν υποχρέωση για κάτι διαφορετικό! Το δρόμο αυτό συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, αταλάντευτα! Αυτή είναι η επιλογή που ακολουθώ στην πολιτική μου διαδρομή από τα 18 μου χρόνια και είναι επιλογή που δεν την παζαρεύω με κανέναν!

Θέτουμε υψηλά τον πήχη και ζητάμε από τους δημότες να απαιτήσουν από εμάς. Γιατί μπορούμε και θέλουμε να ανταπεξέλθουμε!

Είμαστε περήφανοι, πολύ περήφανοι για τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας!

Η κίνησή μας δεν εξαρτάται από τίποτα και από κανέναν. Δεν έχει σχέση, άμεση ή έμμεση, με κανένα κόμμα ή πολιτικό φορέα. Πιστεύουμε σε ένα νέο και υγιές μοντέλο διοίκησης, μακριά από μικροπολιτικές και πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους.

Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα σύγχρονο Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Δήμο Παιανίας, έχοντας ως εφόδια την εμπειρία, τη γνώση, την κατάρτιση και την επαγγελματική μας σταδιοδρομία!

Για να εφαρμοστεί, όμως, ένα στρατηγικό σχέδιο προγραμματισμού θα πρέπει να υπάρχουν 3 συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες είναι ιεραρχικά οι εξής:

1. Αλλαγή νοοτροπίας των διοικούντων και εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης. Ακολουθούμε ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο με κριτήρια ενός ιδιωτικού οργανισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός μοντέρνου Δήμου. Ο αιρετός θα είναι πολιτικός προϊστάμενος και θα χαράσσει τη στρατηγική και τις τακτικές του Δήμου. Σε καμιά περίπτωση δε θα εμπλέκεται σε ρόλους για τους οποίους είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι του Δήμου. Οι διοικούντες θα αναπτύξουν την πραγματική συμμετοχή τόσο των Δημοτών όσο και των Υπαλλήλων.

2. Αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του εργατικού δυναμικού του Δήμου, εφαρμόζοντας ένα μοντέλο οριζόντιας διοίκησης και σχεδιάζοντας έναν Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας με υπηρεσίες, διευθύνσεις και τμήματα που θα έχουν διακριτές αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα εφαρμόζουμε ένα στρατηγικό σχέδιο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (αξιολόγηση, bonus, κλπ), έχοντας ως στόχο μια σωστή, λειτουργική και ευέλικτη διοικητική διάρθρωση.

3. Αλλαγή της σχέσης των Δημοτών-Δήμου. Έχοντας εφαρμόσει τον παραπάνω σχεδιασμό περί της αλλαγής του τρόπου διοίκησης και παρέχοντας ταυτόχρονα στους δημότες ένα σύγχρονο πακέτο υπηρεσιών, στοχεύουμε μεσοπρόθεσμα στην αλλαγή της σχέσης Δημότη-Δήμου. Δεν επιθυμούμε να μετατραπεί σε απρόσωπη, αλλά σε μία σχέση που θα διέπεται από επαγγελματισμό, εξαλείφοντας την πελατειακή νοοτροπία.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Επενδύοντας στην Περηφάνια μας, οφείλουμε η Παιανία και τα Γλυκά Νερά – τα Γλυκά Νερά και η Παιανία να συστρατευτούμε στα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον, επενδύοντας στο απλό και βάζοντας στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ!

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος Μπουλμέτης